Mail: kundtjanst@dx-radio.seNyheter

2023-03-14

Nu i början av mars uppdaterade serverhotellet som vi bor hos en del saker som inte föll ut så väl för just oss. Helt plötsligt syntes varningar och felkoder.
Vi har jobbat benet på att stänga dessa felkällor, som var ok innan uppdateringen.


2016-02-03

Under bevakning kan du nu även välja både köpes- och säljesannonser om du inte vill ha övriga notiser på DX-Radio i din mejl.
Du måste avregistrera din gamla och lägga in på nytt för att det skall fungera.


2015-08-12

Vi får brev med frågor till DX-Radio, det är trevligt, och vi svarar så fort vi kan. Men det är mindre skoj när mejlen kommer i retur pga att mejladressen inte är rätt....då är det mindre kul.

Så har du skrivit till oss och inte fått svar - så var nog din mejladress fel.

vy 73s de Jonny
DX-Radio


2014-11-26

Vi har uppdaterat bildbehandlingen och förhoppningsvis skall det inte bli stopp pga för stora bilder längre. Möjlighet att byta bild INNAN annonsering också.

Det förekommer fortfarande svar liknande det nedan med andra avsändare. Pass upp om svaren verkar svävande och dåligt översatta. Varför översätta?

SC15DXR har inte varit i luften många minuter i år, 15-årskalas till trots. Vi får därför se till att signalen luftas ordentligt inom kort. Återkommer med annons och schema.


2014-10-25

Följande svar får manga just nu:
Jag kontaktar dig angående den annons som du placerar på den webbplats som du letar efter ovanstående föremål (Delar till VX-1 radio, Även komplett emancipationslitteratur radio intressant,) jag har det i mycket bra skick och om du är fortfarande intresserad, låt mig veta och jag kommer att vidarebefordra du Detaljer för artikeln... för mer information vänligen skriv mig tillbaka på... h. b1960s@gmail.com, tack och hoppas att höra från dig.
Fru Hanna

Tror ni kan hoppa den.
73´s de Jonny
DX-Radio


2014-10-20

Vi har nu anpassat signalkollen till SSAs nya medlemsdatabas. Vi jobbar på att även kunna hämta adressinformationen från denna. Detta hoppas vi bli klara med i denna månad. Den nya basen lämnar nämligen sämre arbetsmaterial än förra och kodningen blir därefter. ;-)

Tyvärr har möjligheten att nyttja telefonnumret som annonsverifieringsmetod lagts på is ett tag, men vi skall försöka lösa det.


2014-09-25

Ett mindre fel i Kontrollpanelen gjorde att det inte gått att uppdatera uppgifterna. Detta är nu ordnat.
Ni som är Verifierade kan endast ändra genom en ny verifieringsrunda.


2014-08-25

Städat upp bland länkar. Flyttat Företagskatalogen till DX-Radio/Internlänkar.
Har ni tips på bra radiolänkar, hör gärna av er! :-)


2014-07-30

Mellan 2014-07-31 23:00 och 2014-08-01 03:00 kommer visst serverarbete att ske varvid det kan vara svårt att nå DX-Radio. Vi rekommenderar sömn eller radiokörande under dessa timmar och önskar alla välkomna åter.


2014-06-17

Vi jobbar på att lösa detta med namnuppgifter via SSA databas. Tillsvidare har vi en temporär lösning.
Uppgifterna bör stämma med tidigare.


2014-01-22

Då har lite buggar avbuggats och nyheter tillkommit.

Nu stämmer sidnumreringen. Wow...tog bara 6-7 år.

Jobberbjudanden tillagt, ifall jobb önskas utannonseras. Kräver att annonsören är fullt identifierbar och annonsen skall godkännas av DX-Radio.

Detta med bilder som ibland fungerar och ibland inte har vi fortfarande ingen kläm på. Verkar vara serverns dagshumör. Fungerar det inte, minska bildens X och Y-mått. Bredden behöver inte vara över 800 px. Samma med dpi, allt över 100 dpi är lyx för skärmen.

Tack för tips som kommer in! :-)


2013-11-11

På begäran öppnar vi Arkivet igen. Du hittar länken under DX-Radio Internlänkar. Här finns då annonser som är äldre än 30 dagar men yngre än 90.
Efter 90 är de borta ur söksystemet.


2013-10-31

Driftinformation:
Just nu har vi problem med servern. Så fort felmeddelandena i huvudet på sidan försvinner skall allt fungera som vanligt.


2013-10-29

Som ni kanske märkt så har det varit en hel del bluffannonser plötsligt. Alla med toppbetyg från Tradera/Ebay och liknande.

Tyvärr rör det sig om identitetsstöld och vi avvaktar just nu svar från Tradera (som läckt), vars säkerhetsavdelningen är ungefär lika stor som DX-Radios (om inte mindre) och från de som bidrar med Settlebox.

Jag rekommenderar att ni kollar att annonsen är betygsatt av DX-Radio genom hämtad adress eller Verifierad innan betalning sker. Någon som saknar signal och säljer en lätt använd amatörrigg är ju från början misstänkt.

Är annonsen utan betyg, inget spårbart telefonnummer och ett namn som ni kanske hittar på ratsit.se med Hulda 92 år - avvakta eller välj hand till hand på öppen plats.

Vi på DX-Radio kan i dagsläget inte göra mer, nästa steg är att bli som Blocket och titta igenom varje annons innan den läggs ut. Säkrare, men inte säkert.

Och kom ihåg: Är det för bra för att verka sant - så är det troligen inte sant!


2013-09-18

Fick reda på att vissa inmatningsfunktioner i steg 1 laggade, så nu är dessa _förhoppningsvis_ tillrättalagda.
Bland annat skall Å, Ä och Ö visas korrekt.
Trycks det på Rensa längst ner så skall det banne mig rensas och inte småfjuttas. Ni som är inloggade blir dock inte av med informationen.

När det gäller bilder som inte kommer med, så är det fortfarande så att för hög DPI och stort format - då tar det för lång tid och det blir ingen bild. En bra bild på DX-Radio är max 1200 x 1200 och max 96 dpi. Men tar man direkt från kameran så kan det ju bli lite blandat. Men jag tittar på det.


2013-08-22

Bäst att skriva att semestern är slut. ;-)
Bland alternativen kommer även Kurs att finnas när annons läggs in. Då Google är snabba på att hugga annonser från DX-Radio blir det bra spridning.


2013-07-23

På DX-Radio har vi lite semester just nu. Allt som inte är superviktigt får vänta några dagar. Hoppas ni inte misstycker.

Vy 73s de Jonny


2013-07-09

Håller du muspekaren över rubriken på startsidan så skall du i de flesta browsers se priset.


2013-06-26

Kommentarer / Recensioner / Omdömen är tillbaka. Under den nya menyrubriken DX-Radio hittas allt som inte har med annonserna att göra.


2013-06-25

Vi integrerar Settlebox i vårt system. Nu har du möjlighet att visa att du är du och att du är en god säljare/köpare.


2013-06-24

Vi har gjort om betygsystemet lite. Lite mjukare, inga kryss och inga röda symboler.


2013-06-19

Nu tror jag att det mesta löper med den nya kostymen. Jag skall fördjupa mig i vissa funktioner och förbättra en del andra, men i stort - ja.

Tack också för alla glada tillrop. Gläder! :-)


2012-02-13

Nu har det varit en sväng om bedrägeri igen på DX-Radio. Jag får en massa brev om varför jag inte hänger ut personen i kvadrat och kubik. Svensk lag är svaret. Nu är det så att den som är mest aktiv har bett mig stänga av denne, vilket gör att jag slipper vänta på kopior av polisanmälningar som aldrig kommer eller domslut där den bedräglige döms för sin gärning.
Denna avstängning har gjorts på flera sätt, bl.a. genom det farliga IP-blockering, där även oskyldiga kan drabbas.
Detta då DX-Radio är ett öppet annonsforum där DX-Radio lägger allt ansvar i kontakten mellan köpare och säljare, men får vi indikationer om bedrägeri, så sitter vi inte med armarna i kors. 8-)
Så har du tips, undringar eller förslag - hör av dig till oss.
Har du blivit lurad - kontakta polis först och sen DX-Radio på admin@dx-radio.se.


2011-01-10

Nu fungerar lösenordsskickaren ifall man glömt sin raderingskod.


2010-12-23

Fler småfel rättade. Sökning i SSA Callbook kan göras via Bedragare att se upp med sidan.


2010-12-18

En massa småfel rättade. Finns säkert fler. Hittar du något fel som inte verkar helt rätt - hör av dig till mig!!


2010-12-16

Då var version 2011 frisläppt. Som alltid är det väldigt tyst..... hur det nu skall tolkas. Men det kommer mera.


2010-05-17

Förutom att vi säger hurra för LA, så kan jag meddela att "Ändra annons" som finns som möjlighet när man är inloggad numera fungerar som den skall igen. Dock skall den bättras lite.


2010-04-16

mobil.dx-radio.se är nu igång med full kraft igen.


2010-04-15

Ändrat länkningssystemet för annonser för att höja säkerheten.


2010-04-04

Plockat bort lite gnäl, sett till att daglig sändning av annonser fungerar igen samt konstaterar att det är över 550 medlemmar på DX-Radio!! Jag är imponerad och känner att jag får se till att göra något mer av det hela.


2010-01-07

Rättat till så att de som prenumererar via daglig sammanfattning nu får med annonsnumret.


2010-01-05

God fortsättning på det nya året. Nu vet jag att DX-Radio fungerar, det är då dags att se till att det ser ut som det skall också. Detta är ett arbete som kommer att gå långsamt och bara märkas i små ting.
Under varje annons finns det en "dela" knapp, ifall man vill ha med sin annons på Facebook.
Varje mejlutskick har även försetts med en tillbakalänk ifall man vill se annonsen lite snabbt och enkelt.


2009-11-14

Bedragare finns i den bästa av världar, så även på DX-Radio. Dom finns som rena bluffare i form annonser som saknar täckning, eller köpare utomlands som vill köpa utan att pruta. Betalningssättet är oftast det dom avslöjas på. Pengarna måste finnas klara och synliga innan godset skickas. Det måste vara klargjort. Samma förinbetalning är det som andra bluffare lever på. Tyvärr har vi ingen möjlighet att publicera namn, e-postadresser eller IP-nummer. Däremot tar vi gärna emot klagomål. Är det någon person som utmärker sig negativt så bannar vi så gott det går. Om personen ifråga inte ifrågasätter vår banning utan bara byter adress så är vi ju på rätt spår och utökar banningen.
Vi har fått frågan om ett betygsystem många gånger - och tro mig, jag har funderat över det. Eventuellt så utökar jag kraven för att registrera sig. Ett hemnummer och en adress skall finnas. En adress och ett telefonnummer som klart kan kopplas till namnet osv. Det betyder att om man annonserar inloggad får man en "medlemsstatus" på annonsen och kanske lite säkrare.


2009-11-01

Gör om - gör rätt. Nä, förra layouten fick inte godkänt alls. Den var inte helt browser-säker. Varför skall det finnas standarder när större företag ignorerar dem och försöker hitta på egna?
Detta är ett försök att göra om DX-Radio helt från grunden. Enkelt, snabbt, energisnålt, överskådligt och förhoppningsvis enkelt.


2009-10-20

E-postsystemet mail.ru i Ryssland mobbar DX-Radios annonssvar. Ni som svarar annonsörer med den adressen bör tillsvidare svara hemifrån / egen mejlklient.


2009-10-19

Nu har vi Lightbox integrerat för bilderna. Tryck på den lilla bilden och en stor bör uppenbara sig.


2009-09-27

Du vet väl att radioauktioner.se automatiskt syns på DX-Radio?

Antalet registrerade ökar för varje vecka.


2009-09-20

Lyssnar och fortsätter att finputsa.

Sökfunktionen är uppdaterad med bilder, precis som snabblistningen.

Startsidan är lite modernare. ;-)

Högerfältet har fått en kontrastfärg för att avskilja mer från mittenfältet.


2009-09-16

DX-Radio är nu uppdaterad och bland det nya är att det går att lägga in en bevakning. Så fort en annons med ditt bevakningsord dyker upp så får du ett mejl om detta.

Som inloggad har du fått en kontrollpanel igen, så att dina uppgifter stämmer.

Glömma bort lösenord görs gärna och ofta, nu finns en funktion som möjliggör att du får tillbaka det.

quote har det stått ofta i utskickade mejl, detta är nu också löst.

Vi har tagit bort en del cookies. Detta ur en ren säkerhetsasspekt. Kvar finns bara sessioncookies som dör när läsaren stängs ner.