Mail: kundtjanst@dx-radio.seNostalgi 1999 -

Tiden flyger heter det ju så populärt. Ibland med den äran och ibland undrar man bara vad som hände.
DX-Radio har under sina år genomgått en del ansiktslyftningar och även domänflyttar.


Nedan kommer lite bilder och tankar från åren som gått.1999

1999
Året är 1999. DX-Radio ligger under Sveriges DX-Förbunds hemsida. Adressen var www.sdxf.org/dxradio.
Det som var själva motorn bakom DX-Radio då, var ett lätt modifierat gästboksskript skrivet i CGI Perlscript.
Pappan bakom modifieringen var Lennart Deimert, som fram till DX-Radios start drivit Boren Radio med den äran.2001

2001
Året är 2001 och DX-Radio står på egna ben. Nu under adressen www.dx-radio.org.
CGI-skriptet genomgår ständigt uppdateringar av undertecknad för att se till att inte obehöriga kommer in och förstör.
Arrayen med bannade ord växer!2003

2003
Året är nu 2003. Inga större ändringar. Mer justeringar som skall möta utvecklingen inom internetläsarna.
Något som dykt upp är Club DX-Radio. Nu finns det plötsligt forum, företagskatalog med mera.2004

2004
DX-Radio ano 2004. Dags att fira 5 år. Detta görs med en mystisk tävling som inhystar ett tävlingssvar. Dessvärre var det väldigt fel.2005

2005
2005 byter vi ben att stå på. Min fru är med barn och jag konstaterar att jag kommer inte att kunna serva DX-Radio på samma sätt som tidigare. Något radikalt måste göras. Jag bestämmer mig för att göra en helt ny motor i PHP, som jag då inte kunde ett skvatt om. Tre månader senare ligger "nya" DX-Radio uppe.
Grunden i motorn är densamma idag, fast en hel del har lagts till och tagits bort.2006

2006
I början av 2006 ser layouten ut ungefär så här. DX-Radio.org får ta ett steg tillbaka då jag nu registrerat dx-radio.se som en mer naturlig väg för en svensk sajt.
I slutet av 2006 ändras layouten till ungefär den nedan.2009

2009
I slutet av 2006 tas ett nytt grepp och DX-Radio hamnar i en bur. Detta innebär en del förenklingar då allt hamnade centrerat framför åskådaren. Det fanns också en möjlighet att registrera sig som medlem.2010

2010
I slutet av 2009 ändras layouten till denna, efter en snabb variant som knappt föll någon i smaken.
Vi firar 10 år med specialsignalen SC10DXR.2012

2013
En lättare variant av ano 2010. Med många besökare gäller det att hålla nere byten som forsar fram i trådarna.2015

www.dx-radio.org har stängts ner

2016

Småfix mest.

DX-Radio har hittat sin plats på nätet och även en plats i många radioentusiasters hjärtan. Under dessa år har det varit väldigt lite mankelimang. Det värsta jag råkat ut för var en person som skulle sälja sin frack den 23:e december 1999 (tror jag det var). Eftersom en frack inte har någon speciellt radioanknytning (att den kan bäras vid jordning är för svag anknytning), så raderade jag den. Det tog inte mer än 10 minuter så låg den där igen. Efter att ha raderat den för femte gången, mejlade jag annonsören igen och talade om att det blir träfrack om densamme inte slutar. Att en frack inte är är radio tyckte jag framgick klart och tydligt, nu var jag lite irriterad.
Ungefär en timme efter träfrackshotet kom svaret. Personen hade suttit hemma och kopierat sin annons några tusen gånger. En besökare ringde mig och sa att DX-Radio var slött. På den tiden var det ju modem och en månads annonser var väl ca 350 kB. Filen var 2.5 Mb. Jag raderade, satte en maxstorlek på annonsen och bannade frack. Sen var det lugnt.

Så länge det finns radio och radiopryttlar som söker nya ägare, kommer DX-Radio att finnas med på ett hörn och hoppfullt kunna stå till tjänst med utbudandet.
Under alla dessa år har fast pris eller snudd på varit lite av grejen. Att annonsera ut saker på auktionssajter kan säkert vara bra om man är osäker på varans rätta värde. Har man otur är inte rätt person där den veckan och man förlorar en massa pengar. Att DX-Radio har hela fyra månaders arkivtid är för att garantera att det finns en sökväg till den där specialprytteln den dagen det finns en marknad. Under dessa 10 år har jag ibland frågat er användare om det skall finnas en auktionsdel på DX-Radio. Svaret har alltid varit tydligt (även om jag försökte för en herrans massa år sedan) - nej.

Detta att börja med. Under året kommer det säkert mer nostalgitrippar efterhand som jag hinner minnas. Har kanske du något du minns från dina färder till DX-Radio? Mejla gärna.I korthet

  • DX-Radio startade 1999

    Från 1999-2010 har vi gått från 300 till mer än 2500 besökare per dag.

    Vi kan nås via www.dx-radio.se eller www.radioannonser.se

    samt mobil.dx-radio.se och ip.dx-radio.se